”Rugăciune colectivă pentru stoparea coronavirus” – evenimentul care a apărut pe Facebook în urma pandemiei

13 03. 2020, 10:05

Odată cu răspândirea coronavirusului la nivel mondial, fiind catalogată acum pandemie globală, oamenii s-au panicat foarte tare și au început să își facă provizii, să achiziționeze dezinfectanți și spirt și să se roage ca totul să devină pe drumul normal.

Pe rețelele de socializare, a apărut un eveniment care se numește ”Rugăciune colectivă pentru stoparea coronavirus. Deja 500 de persoane ar dori să se prezinte la această adunare, care are loc de la orele 20:00, în fiecare zi, până în data de 29 martie 2020.

”Rugăciune colectivă pentru stoparea coronavirus” – evenimentul care a apărut pe Facebook în urma pandemiei

”RUGĂCIUNE COLECTIVĂ ??? PENTRU STOPAREA CORONAVIRUS

La inițiativa maestrului Risvan Vlad Rusu, pentru protecția țării și a românilor de pretutindeni, pentru stoparea răspândirii oricăror virusuri (incluzând Coronavirus) vom participa activ la o rugăciune colectivă ? timp de 21 de zile în fiecare seară, de la ora ? 20:00, ora României, cu durata de 10-15 minute în fiecare zi.
Te invităm să te alături rugăciunii noastre până pe 29 martie! De acasă, de la serviciu, de oriunde te-ai afla, alătură-te și tu! ? Și roagă-te așa cum știi tu, alături de noi…. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai puternic va fi efectul rugăciunii noastre!
Dă Like! Anunță-ți prietenii, distribuie mai departe!”, apare în descrierea evenimentului pe Facebook.

Măsuri anticoronavirus! Cum se curăță corect telefonul

Un specialist în microbiologie din Londra, citat de BBC, a explicat modalitatea prin care se curăţă corect telefonul mobil. În contextul coronavirusului, spălarea mâinilor este vitală, dar la fel de important este să avem grijă de modalitatea în care folosim telefoanele mobile, atrage atenţia BBC, care a publicat pe site un tutorial despre cum se curăţă corect mobilele. Astfel, doctorul microbiolog Lena Ciric, de la University College din Londra, a explicat cum se curăţă în mod eficient telefoanele mobile.

Scoateţi telefonul mobil din priză şi închideţi-l. Toţi producătorii de telefoane mobile avertizează să nu folosim chimicale, geluri de mâini şi şerveţele abrazive pentru că acestea pot distruge ecranul mobilului. Astfel, soluţia este să umeziţi o cârpă din microfibră cu apă şi săpun simplu, de uz casnic”, a explicat specialistul. „Frecaţi apoi uşor suprafeţele telefonului mobil cu cârpa umedă. Aveți grijă să nu intre niciun pic de umezeală în părţile de îmbinare ale telefonului, fiindcă şi cele mai rezistente mobile la apă îşi pierd această calitate în timp”, a continuat doctorul microbiolog. Specialistul de la University College din Londra a mai adăugat că „în final, uscaţi telefonul cu o cârpă uscată din microfibră. Folosind doar apa şi săpunul, puteţi astfel elimina bacteriile şi viruşii din telefon”, susține specialistul.